Wednesday, September 16, 2009

Video Lawak

Selamat menonton video nie..video ni aku dapat from email..creative betul manusia nie..

video

Tuesday, September 15, 2009

Hujung Minggu Terakhir Bulan Puasa


Budak Comel tgh brsiap..tak nak pakai skarf..
siap nangis huhuhu..sedih tuu..


Kat Gurney Plaza..Bw Ariena bc buku kat MPH


Jeng2 jeng..barang yang aku n wife plan nk beli kat budak kecik Ariena.
Akhirnya menjadi milik dia hehehe..rantaian kasih le namanyee


Line Clear..most popular nasi kandar di Penang


Kat sini kami buka posa..Hameediyah restoren..
sedappp nasi kandar dia...

Perjalanan balik..jem la pulak kat town..


Atas feri..cantik suasana waktu mlm


Ariena n uncle Aidil..posing kat atas feri


Mama..tolong lepas kan Ariena dr pelukkan uncle..huhuhu


Hujung minggu baru nie..iaitu hari sabtu,kami sefamily termasuk uncle Ariena (adik ipar aku) telah plan nak p buka posa kat luar..buka posa kat penang (island ler)..so bangun je kami dari tido pagi Sabtu tu,kami pun bersiap p pulau..pagi2 pun pukul 10 gak bagun..plan nak buka posa jer..tetapi alang2 sampai sana..aku plan nak p Gurney plaza..nk beli barang kat budak comel Ariena..sbb tu bertolak awal..takut jem kat sana..nk raya la katakan..raya melayu,tetapi cina and india pun sibuk shopping gak..ini la dikatakan one malaysia..so far perjalan nak p gurney plaza ok je..jem sikit biasa la tu..siap naik feri lagi p sana kekeke..mcmla tak pernah naik feri..kami sampai kat sana dalam pukul 1 ptg..so berjalan n bershopping la kami kat sana..dapat jugak beli barang kat Ariena..kami kat gurney plaza sampai pukul 5 lbh..
pastu kami bertolak pulak p area Mydin..restoren kat area situ la kami plan nak buka posa..Kat area situ ada nasi kandar Line Clear n Restoren Hameydiah..kami pilih restoren Hameydiah untuk buka posa..,tapi kami p jln2 kat mydin dulu..pada masa yg sama aku p booking tempat duduk kat restoren kami nak buka posa..tempat ni kalu tak book awal memang melepas la..salah satu tempat yang Abah aku selalu bawak kami sekeluarga masa aku kecik2 lagi..bole dikatakan setiap bulan posa Abah akan bw kami buka posa kat situ..
Sebenarnya bole dikatakan tiap2 tahun aku bw mak n abah aku buka posa kat situ..tapi tahun ni abah n mak ada kerja kat Jitra,so aku n wife aku je la p..Teruskan tradisi every bulan posa..
Lepas buka posa..kami dengan perasaan puas hati..bertolak balik..sebelum sampai rumah..singgah pulak kat uptown area bandar perda (area rumah aku)..pastu baru kami balik kerumah..
Itu la cerita perjalanan kami hari Sabtu yang lepas..Besttt..tapi bulan posa dah nak abis..sedihnyee..

Tuesday, September 8, 2009

Buka Puasa With Abah N Mak



Hampir sampai Jitra



Best giler bw keta..jln clear



Muka tgh gembira,,tak byk keta,
pastu tgh layan lagu raya..




Juadah berbuka posa..Ayam masak Kuzi



Murtabak mak..tak boleh lawan ngan sapa2 pun..sedappp




Ariena tgh main ngan kakak Wawa dia



Mak ngan abah bersama ngan Alia..
Bulat betul la pipi budak kecik nie


Ariena tgh geram kat pipi alia..hahaha


Last saturday,kami sekeluarga went to kak illah house at Jitra for complete our schedule in fasting month for buka posa with abah and mak..our journey hari tu is very nice..tak byk sgt kereta kat jalan and sepanjang jalan layan lagu raya je hehehe..maklumla dah 15 day dah posa,so radio dah pasang lagu raya dah..mama n ariena pula, tido je sepanjang jalan..kami moved dari penang pukul 2pm and arrived at 4pm..aku drive slow je..sampai kat jitra hujan turun..tapi smpat jugak ptg tu turun Jitra Mall cari baju kat budak kecik ariena..

So far best sgt kat Jitra,dapat jumpa mak n abah,pastu dpt main ngan anak2 kak Illah..dah la anak dia bulat,kiranya Ariena suka main la ngan sepupu dia..Kami tido semlm kat sana..lepas buka posa hari Ahad,kami balik semula ke Penang..

Tq mak pasai buat murtabak and ayam Kuzi..emmmm sedapnyee

Thursday, September 3, 2009

Tawan KLCC paling sukar - Robert


Mcm2 karenah manusia ni..ada je idea nak buat untuk memuaskan hati..tp aku tabik la kat Alain Robert nie..tak prnah putus asa..sifat ni yang kita kena amik untuk kehidupan kita..walaupun 2 kali gagal panjat klcc..akhirnya berjaya jugak tawan puncak klcc..gila betul la dia ni..cuba bygkan dia panjat kat kubah paling atas tiang klcc tu..iskk mcmmn la dia panjat kubah tu and tiang tu..tak masuk akal betul laa..

Wednesday, September 2, 2009

Cerita Lawak : Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan

Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

Mungkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..

kahkahkah.mnazman.com

Tuesday, September 1, 2009

‘Spiderman’ muncul panjat Menara Berkembar Petronas

KUALA LUMPUR 1 Sept. – `Spiderman’ Perancis, Alain Robert yang terkenal dengan kebolehannya menakluk bangunan pencakar langit tanpa bantuan kelengkapan memanjat, sekali lagi ditahan kerana memanjat Menara Berkembar Petronas setinggi 88 tingkat itu tanpa permit, hari ini.

Difahamkan, Robert, 47, ditahan kira-kira pukul 7.40 pagi setelah dikatakan berjaya sampai ke puncak menara itu dalam percubaannya mulai pukul 6 pagi.

Ini merupakan percubaan ketiganya sejak 1997, yang mana sebelum ini dia pernah memanjat Menara 1 dan 2 namun ditahan polis ketika berada di tingkat 60 bangunan berkembar tertinggi di dunia itu. - Utusan